De oorsprong van dit laboratorium gaat terug tot in 1870. In dat jaar richtte “technisch chemicus” Lotman in Amsterdam een “Bureau voor Suikeronderzoek” op voor onderzoek naar de samenstelling van bieten in verschillende fasen van de groei.

Na de nodige groei werd eind 19e eeuw het laboratorium overgenomen door technoloog P. Ferman waarna de werkzaamheden werden uitgebreid met onderzoek van rubber, papier en brandstoffen. Een ander laboratorium “Bureau voor Onderzoek van Suiker en andere Stoffen, Wijnhoff & van Gulpen” analyseerde behalve suiker ook stoffen als boter, margarine, oliën etc.

Rond 1900 nam dit bedrijf het laboratorium “Chemisch Laboratorium Dr. H.W. Salomonson” over. Deze had als takenpakket analyse van voedingsmiddelen, metalen en ertsen. Dhr. Salomonson bleef tot 1925 aan, waarna Drs. W.H. Nagel hem opvolgde.

Omstreeks 1931 fuseerde het bedrijf met de laboratoria “Wijnhoff & van Gulpen” en “Dr Basenau” tot “Vereenigde Laboratoria Drs. W.H. Nagel”. Tot in 1995 was dhr. Nagel betrokken bij het laboratorium, waarna hij het heeft verkocht aan de huidige eigenaar jhr. R.J.H. Boddaert.

Het laboratorium in hartje Amsterdam.
Evengoed parkeerplek aanwezig.