Diervoeder moet voldoen aan hoge eisen wat betreft samenstelling en inhoud. Laboratorium Nagel speelt een cruciale rol bij de garantie van veiligheid. Voor zowel de producent als de consument.

Producenten zijn verplicht de exacte samenstelling van hun product op het etiket te vermelden. Daarbij horen onder andere voedingswaarden, vetten, suikers, ruwe vezels en eiwitten. Een uitgebalanceerd voedselpakket zorgt voor een optimale gezondheid van het dier.

Onderzoek en analyse diervoeder

Laboratorium Nagel uit Amsterdam is gespecialiseerd in onderzoek en analyse van diervoeder. Zowel in grondstoffen als eindproducten. Wij testen diervoeders zoals melasse, sojaschroot, maispulp op onder andere suikers, vocht, as en eiwitten. Wij verzorgen Weende analyses en voeren frequent ringtesten uit om de kwaliteit van het onderzoek op hoog niveau te houden. Ook laten we diervoeders onderzoeken op ongewenste stoffen zoals pesticiden, dioxines en zware metalen. Ons microbiologische onderzoek waarborgt de kwaliteit van bederfelijke en beperkt houdbare voedingswaren.

Optimaliseren diervoeder

De onderzoeksresultaten stellen de producent in staat de dierenvoeding te optimaliseren. Alvorens het in de verkoop gaat voor de consument. Per seizoen kan de samenstelling van grondstoffen variëren. Een goede analyse creëert een goede voedingsbodem voor optimale diervoeder. Gezonde voeding voor gezonde dieren.

Melasse in dierenvoeding

Melasse is een bijproduct uit de suikerindustrie. Deze suikerbrij komt voort uit suikerriet en suikerbieten. Het is niet meer rendabel om uit deze brij nog suiker te kristalliseren. Toch bevat Melasse ca. 40 tot 50 procent suiker in de vorm van sacharose, glucose en fructose. De melasse is zeer geschikt als ingrediënt in dierenvoeding. Het heeft kleefkracht, bevordert de smaak en geeft energie.

 

Goede analyse – optimale diervoeder – gezonde voeding – gezonde dieren