Voedingsmiddelen moeten voldoen aan hoge eisen wat betreft samenstelling en inhoud. Ons onafhankelijke laboratorium speelt een cruciale rol bij de garantie van veiligheid. Voor zowel de producent als de consument.

Iedereen moet kunnen zien wat hij of zij eet. Producenten van voedingswaren zijn derhalve verplicht de exacte samenstelling van hun product op het etiket te vermelden. Daarbij horen calorische waarden, vetten, suikers, ruwe vezels en eiwitten.

Onderzoek en analyse voedingsmiddelen

Laboratorium Nagel is gespecialiseerd in onderzoek en analyse van voedingsmiddelen en grondstoffen zoals cacao, suiker, oliën en vetten. Wij testen conform de Europese regelgeving onder andere op calorische waarden, vetten, suikers, ruwe vezels en eiwitten. Ook sporen we (extern) ongewenste stoffen op zoals pesticiden, dioxines en mycotoxines. Microbiologisch onderzoek waarborgt de kwaliteit van bederfelijke en beperkt houdbare voedingswaren.

Optimaliseren voedingsmiddelen

De onderzoeksresultaten stellen de producent in staat de voedingsmiddelen te optimaliseren voor verkoop aan de consument. Ons onafhankelijke, betrouwbare en efficiënte advies draagt bij aan de veiligheid van de voedingsmiddelen die we tot ons nemen. Wel zo gezond.

 

Goede analyse – optimale en veilige voedingsstoffen – gezonde voeding – gezonde mensen