De historie van dit laboratorium gaat terug tot in 1870. In dat jaar richtte “technisch chemicus” Lotman in Amsterdam een “Bureau voor Suikeronderzoek” op. Daardoor werd onderzoek mogelijk naar de samenstelling van bieten, in verschillende fasen van de groei.

Het laboratorium groeide en eind 19e eeuw nam technoloog P. Ferman het bedrijf over.  Hij breidde de werkzaamheden uit met onderzoek van rubber, papier en brandstoffen. Een ander laboratorium “Bureau voor Onderzoek van Suiker en andere Stoffen, Wijnhoff & van Gulpen”, analyseerde behalve suiker ook stoffen zoals boter, margarine, oliën etc.

Historie Vereenigde Laboratoria Drs. W.H. Nagel B.V.

Rond 1900 nam dit bedrijf het laboratorium “Chemisch Laboratorium Dr. H.W. Salomonson” over. Dit laboratorium had analyse van voedingsmiddelen, metalen en ertsen binnen het takenpakket. De heer Salomonson bleef tot 1925 aan, waarna Drs. W.H. Nagel hem opvolgde.

Omstreeks 1931 fuseerde het bedrijf met de laboratoria “Wijnhoff & van Gulpen” en “Dr Basenau”. De nieuwe naam werd de “Vereenigde Laboratoria Drs. W.H. Nagel”. Tot in 1995 was de heer Nagel betrokken bij het laboratorium. Daarna verkocht hij het aan de huidige eigenaar R.J.H. Boddaert. De rijke historie van onderzoek en analyse duurt voort en de labservices breiden steeds verder uit.

Het laboratorium is gevestigd aan het Rapenburg, in het hart van Amsterdam. Parkeerruimte vindt u op loopafstand.